
Opskrift til 4 personer
Forberedelsestid: 10 minutter
Tilberedelsestid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
BESKRIVELSE
Nem og lækker opskrift på teriyaki laks med ris, bagte grøntsager og chilimayo. Nem og hurtig aftensmad, når det skal være sundt.
INGREDIENSLISTE
- 450 g. laksefilet
- 4 spsk. teriyaki
- 4 spsk. sweet chilisauce
- 1 tsk. chilisauce
- 2 tsk. brun farin
- 4 fed hvidløg
- 2 cm. frisk ingefær
- 320 g. ris
- 1 stk. broccoli
- 2 stk. rød peberfrugt
- 0,5 bundt forårsløg
- 40 g. chilimayo
- 1 stk. citron
FREMGANGSMÅDE
- Hak hvidløg fint. Riv ingefær på et fint rivejern.
- Bland teriyaki, sweet chilisauce, stærk chilisauce, brun farin og finthakket hvidløg og ingefær i en stor skål.
- Fjern skindet fra laksen. Vend laksen i teriyaki-marinaden.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Gør en bageplade klar med bagepapir.
- Skær broccoli i små buketter og skær peberfrugt ud i mindre stykker. Tag også halvdelen af forårsløgene og skær i stykker af 3-4 cm.
- Fordel broccoli, forårsløg og peberfrugt på den ene side af bagepladen. Vend grøntsagerne i lidt olie, salt og peber.
- Læg laksen på den anden side af bagepladen.
- Sæt bagepladen ind i ovnen i ca. 13-15 minutter.
- Imens det bager i ovnen, så koger du ris efter pakkens anvisning og hakker det resterende forårsløg fint. Skær også citron i både.
- Server din bagte teriyaki-laks med ris, de bagte grøntsager, chilimayo, en citronbåd og frisk forårsløg på toppen. Du kan evt. også drysse lidt sesamfrø på, men det behøves ikke.