TE­RIY­AKI LAKS MED RIS OG GRØNT­SA­GER

14. januar 2023

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedelsestid: 15 minutter

Samlet tid: 25 minutter

DELPINPRINT

BESKRIVELSE

Nem og lækker opskrift på teriyaki laks med ris, bagte grøntsager og chilimayo. Nem og hurtig aftensmad, når det skal være sundt.

INGREDIENSLISTE

  • 450 g. laksefilet
  • 4 spsk. teriyaki
  • 4 spsk. sweet chilisauce
  • 1 tsk. chilisauce
  • 2 tsk. brun farin
  • 4 fed hvidløg
  • 2 cm. frisk ingefær
  • 320 g. ris
  • 1 stk. broccoli
  • 2 stk. rød peberfrugt
  • 0,5 bundt forårsløg
  • 40 g. chilimayo
  • 1 stk. citron

FREMGANGSMÅDE

  1. Hak hvidløg fint. Riv ingefær på et fint rivejern.
  2. Bland teriyaki, sweet chilisauce, stærk chilisauce, brun farin og finthakket hvidløg og ingefær i en stor skål.
  3. Fjern skindet fra laksen. Vend laksen i teriyaki-marinaden.
  4. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  5. Gør en bageplade klar med bagepapir.
  6. Skær broccoli i små buketter og skær peberfrugt ud i mindre stykker. Tag også halvdelen af forårsløgene og skær i stykker af 3-4 cm.
  7. Fordel broccoli, forårsløg og peberfrugt på den ene side af bagepladen. Vend grøntsagerne i lidt olie, salt og peber.
  8. Læg laksen på den anden side af bagepladen.
  9. Sæt bagepladen ind i ovnen i ca. 13-15 minutter.
  10. Imens det bager i ovnen, så koger du ris efter pakkens anvisning og hakker det resterende forårsløg fint. Skær også citron i både.
  11. Server din bagte teriyaki-laks med ris, de bagte grøntsager, chilimayo, en citronbåd og frisk forårsløg på toppen. Du kan evt. også drysse lidt sesamfrø på, men det behøves ikke.